Avbytare: Oliver Oliveros, Joel Jakobsson, André Andersson, Fredrik Odell och Johannes Jönsson.

Martin Silvhed ut - Oliver Oliveros in 73 min
Philip Mattsson ut - Joel Jakobsson in 76 min
Sebastian Lindahl ut - André Andersson in 86 min

MATCHKOMMENTARER
Suveräna serieledarna IFK Malmö ledde inför denna omgången med 10 poäng mot närmsta lag. Man vann i våras mot ÖT Smygehuk med 6-0 och kom till ÖT Smygehuks hemmaborg för att bärga 3 nya poäng. Men tji fick man. Det var ett sanslöst revanschsuget och taggat hemmalag som körde över topplaget IFK Malmö som inför säsongen värvat ihop ett helt division 1 lag. Matchen inleddes lite böljande där som väntat IFK Malmö hade mer boll än vi. Under inledningen hade vi svårt att skapa något tryck framåt men å andra sidan lyckades inte IFK Malmö förvalta sitt bollövertag i målchanser. I den 19:e minuten har ÖT Smygehuk sin första målchans då Martin Silvhed driver upp bollen på IFK Malmös planhalva och drar iväg ett kanonskott från 25 meter som går över målvakten men tar i undersidan av ribban. Johan Hellström är snabbt framme och hugger på returen men får inte in bollen. I den 20:e minuten kör Pontus Andersson en solarajd där han till slut släpper till Johan Hellström som fri med målvakten försöker runda honom men målvakten räddar. Nu har ÖT Smygehuk en bra period och längre anfall. I den 27:e minuten kvitterar IFK Malmö i ribbskott när man från 25 meter skjuter i översidan av ribban och ut. Mellan minut 30-35 så pressar ÖT Smygehuk på för ett ledningsmål och vi spelar riktigt bra fotboll. I den 36:e minuten slår Pontus Andersson en frispark från 30 meter från höger mot Christian Ahlström som tar sig förbi sin markering och nickar bollen i mål via stolpen till 1-0 för ÖT Smygehuk! Detta var Christians 3:e seriemål i år. I den 40:e minuten replikerar IFK Malmö när man slår en hörna som man egentligen missar helt på nicken men istället för att bollen går långt utanför dyker en spelare upp på bortre stolpen och kan från nära håll sätta dit 1-1. Kalldusch med kvittering så snabbt efter ledningsmålet. Men hemmalaget kom stärkta ur baklängesmålet och tog upp jakten på ett nytt ledningsmål. I den 43:e minuten slår Martin Silvhed in en frispark från vänster nära mot målvakten. Adam Norén går upp i nickduell med målvakten och stör målvakten. Bollen går via några ben fram till Gustav Lindquist som från nära håll placerar in 2-1. Detta var Gustavs 1:a seriemål i år. Skönt att kunna göra två nya mål på fasta situationer igen. Ett senast mot Höllviken och nu två igen. ÖT Smygehuk går in till pausvila med en 2-1 ledning och IFK Malmös målvakt ska nog vara glad att han fick vara kvar på planen efter hans kaxiga attityd gentemot domaren på väg ner till omklädningsrummen. Vi känner att detta är vår match! Vi ska fortsätta spela disciplinerat försvarsspel så kommer det offensiva av sig själv. ÖT Smygehuk inleder andra halvlek mycket starkt och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. I den 47:e minuten driver Sebastian Lindahl upp bollen och drar iväg ett skott från distans som målvakten har problem med men lyckas tippa ut till hörna. I den 48:e minuten spelar en IFK Malmöförsvarare hem en extremt svår och hög boll till målvakten som missar sin nertagning och Johan Hellström är framme och hugger men målvakten lyckas rädda avslutet. I den 53:e minuten slår Martin Silvhed en fin frispark mot bortre stolpen där Christian Ahlström återigen når högst och nickar bollen snett bak till Sebastian Lindahl som med en bicykleta får se bollen gå tätt över bortre krysset. I den 65:e minuten slår Martin Silvhed en lång boll upp mot Johan Hellström som är ensam mot 3 försvarare nere vid vänstra hörnflaggan. Johan som är expert i sådana här situationer driver mot mål och tar sig förbi en försvarare och avlossar ett skott som touchar ett IFK Malmöben och går tätt utanför till hörna. I den 82:a minuten sprintar Oliver Oliveros förbi försvararna och målvakten rusar ut där Oliver lyckas runda honom men ur väldigt dålig vinkel sätter Oliver bollen i burgaveln. I den 83:e minuten slår Gustav Lindquist en crossboll till Sebastian Lindahl ut på höger. Sebastian utmanar sin försvarare och kommer ner mot kortlinjen där han spelar in bollen snett bak mot bortre stolpen där Gustav Lindquist dyker upp och placerar in 3-1 och vild glädje i hemmalaget och bland fansen runt omkring. Detta var Gustavs 2:a seriemål i år. I den 85:e minuten kontrar ÖT Smygehuk när man kommer runt på högerkanten igen och spelar in bollen mot bortre stolpen där vänsterbacken Patrik Lippe följt med upp men bollen går precis förbi Patriks kaluffs. ÖT Smygehuk lyckas slå suveräna serieledarna IFK Malmö med 3-1 efter en imponerande LAGINSATS! Vi var ständigt farliga framåt och skapar en massa chanser och borde kanske vunnit med något mål mer. IFK Malmö hade mer boll än vi men lyckas inte skapa några farliga chanser förutom målet. Efter en sådan här match vill man egentligen ge samtliga spelare vars 5 stjärnor för det är Ni värda! I nästa match väntar Kulladals FF på söndagen den 8:e september klockan 14:00 på Kulladals IP.